måndag 21 juni 2010

Dag 20!

Efter Fredriks mycket Royalistiska gästbloggning är jag nu tillbaka för att försöka sammanfatta helgens bravader. Höjdpunken på fredagskvällen var grillningen med kollegorna. Dock var det lite tråkigt efter som Mikael här på bilden, som varit här under några veckor, skulle åka hem. Dock skulle han mellanlanda på något roligt ställe som jag inte minns samt komma hem till sin flickvän så jag tror inte att han tyckte de var lika tråkigt som jag och Fredrik.

Lördagen var stoooora flyttdagen. Eller stora och stora. Jag hade gjort en tidsoptimering till 2-3timmars förberedelser innan vi kunde lämna hotellet. Fredrik trodde en kvart och ja..de tog hela 20 minuter att packa ihop vårt hem och klämma in vårt stora bohag i en taxi. Taxifärden varade i 4 minuter, tre kvarter och sedan var vi framme vid vår nya lya.
Enligt Miho har det varit två personer här och städat i 14 timmar. Definitionen av rent ser nog olika ut i världsdelarna så vi inledde med ett par timmars städning innan vi vågade fram våra prylar ur resväskorna. Vi kom fram till att det var svårt att hänga upp kläder utan klädhängare, laga mat utan kniv och skärbräda och diska utan diskmedel och borste. Det var bara att ge sig iväg till närmsta stormarknad. Eftersom vi inte visste var den låg riktigt tog vi en taxi och sa Emart. Det gick bra och väl framme insåg Fredrik (klok som han är) att det var läge att fylla på magarna innan vi gick in i denna enorma mataffär. Dels för att vi troligen skulle spenderahela lördagskvällen där inne och dels för att vi inte skulle handla allt som vi efter fyra timmars handlande var "lite sugna på". Det vi inte visste då var att det runt i butiken jobbade ca 50 personer med att servera smakprov. Som de gör på ICA ibland när de ska skoja till det en fredag med lite provsmak av den nya Pågenlimpan. Här var det Pågenlimpan och 49 andra småstationer.
Jag och Fredrik blev särbehandlade av tjejen som stekte oxfilé och vi fick smaka först. Fredrik blev pålurad någon soppa av krossade nötter och vi gick båda två raskt förbi smakbitarna av den nyss levande (i ett av de många akvarier) bläckfisken. Lite vitt vin, rött vin, öl, chips och korv och vi var båda övertygade om att vi kommit till den bästa mataffären för alltid. Dock är det omöjligt att få hem all mat smidigt om man inte har bil. Allting fick stoppas ner i två gigantiska kartongersom blev riktigt tunga och otympliga. Som tur var stod där taxibilar utanför som hjälpte oss hem igen.

Väl hemma lagade jag till köttbullar, kokt potatis och
svampsås. Det var en höjdare efter ha ätit ute tre gånger om dagen i 18 dagar. Jens kom förbi och vi skålande för brudparet och för lägenheten med ett av de viner som vi så snällt fick köpa efter att ha stått och provsmakat en stund. Söndagen inleddes med frukost hemma och många Svt bröllopsklipp. Därefter begav vi oss upp mot Itaewon där vi skulle kika i affärer samt hitta någon skräddare. Vi hittade ett jättebra ställe, tror vi, där Fredrik beställde en skjorta. 30 000w dvs 165kronor. Istället för att komma och hämta skjortan undrade Fredrik om de kunde leverera den hem. Det kunde de självklart men de tog ut en avgift i och med att den körs till andra sidan stan. Denna avgift var 4000w, 22,50kr. Taget! Ska berätta hur de gick med skjortan och om den blev bra. I så fall kan ni skicka era mått till mig så ska jag ordna skjortor till er som aldrig förr! Vi var även vägarna förbi det här enorma teknikmarknaden för att chippa vårt Nintendo Wii. De är något med att europeiska och asiatiska Tv-apparater inte har samma ingång eller var det utgång? Hur som helst hittade vi 500 butiker som kunde göra det till oss. Vi valde ett trevligt ställe och så blev vi pålurade 100 spel också.

Itaewon är den stadsdel i Seoul där alla amerikaner och utlänningar rör sig samt bor. Varje måndag klockan 1o möts Sweorna på ett S
tarbucks där och egentligen är det slut för sommaren. Men eftersom det har kommit en ny armefamilj bestämdes de i torsdags vid poolen att det blev fika idag. Jag åkte dit imorse och mötte upp Linda och hennes barn. Det blev bara vi och vi vet inte vart de andra tog vägen. Hur som helst var det väldigt trevlig och jag kom på utflykt en tidig morgon. Efteråt gick jag och strosade på gatorna där och bestämde mig för att köpa nya gåskor eftersom mina börja få lite hål här och där. Det blev ett par låga, vita Converse till det grymma priset av 39000w, 220kr. Vad kostar de hemma, 699?

Nöjd åkte jag tillbaka till vår nya hemmametrostation som är Yangjei och mötte upp Fredrik för en sen lunch. Det blev sushi, framrullandes på tre band. Imorgon var det tänkt att vi skulle åka ut till en liten stad....utanför Seoul som heter Suwon. Vi skulle hem till en kollega till Fredrik som heter Madori som kommer från Indien. Tillsammans med hennes man skulle hon lära oss laga riktig indisk mat. Tyvärr blir det framflyttat då hennes svärmor var på besök, men det ska bli riktigt kul när det blir av. Blir väl att utmana Curry Hut på Kristianstadsgatan sen när vi kommer hem.
Jätteskönt att inte behöva nycklar. Här är vårt lås till hemmet
Fint med franska ord här...synd de inte fick rätt på stavningen bara=)
Här är Petras ställe?!
Kajsa kan lägga Mello på hyllan i sommar och flytta hit=)
Här kan du jobba för 30-35sek/timmen. Sen får man ju inte tippa här heller så det blir inte så mycket kosing
Mycket sushi på de lustiga banden

1 kommentar:

  1. Hej Sötnos!

    Härligt att se hur ni har det.
    Du får nog ge ledigheten en lite större chans.
    Efter att ha haft 1000 bollar i luften hela tiden är det inte konstigt om det tar lite tid att vänja sig vid att ha just tid!!

    Följer dina blogginlägg med glädje =)
    Kramkram
    Sofie

    SvaraRadera