tisdag 31 augusti 2010

Fyra dagar!

Torsdagens träff med Ida och Caroline ledde till roliga fredagsplaner.
Vi möttes upp i Hongdae för att äta middag. Förutom vi tre tjejer var även Fredrik med och två andra killar Fredrik och Walter. Precis när alla skulle lämna sina hem för att ta sig till träffpunkten kom ett galet skyfall. Fredrik och Walter bor i norra Seoul där det är rätt kuperat vilket slutade med att de fick vada fram med regn till knäna på vissa platser. Fredrik och jag klarade oss ganska bra men när det regnar så tokmycket hjälper inte paraply eftersom det regnar in från alla håll och stänker upp från gatan på benen.


Hur som helst så hade vi riktigt roligt i fredagskväll och snurrade runt i området på barer och klubb till klockan var sent. Då fick Ida en bra idé att jag och Fredrik skulle följa med hem till henne och träffa hennes man (de gifte sig för en vecka sedan). Han hade inte kunnat följa med tidigare på kvällen eftersom han var tvungen att jobba, korean som han är=).
Det var mysiga och trevliga nattimmar, hemma i vad som kändes som ett riktigt koreanskt hem, innan vi på morgonen åkte hem och kröp ner i sängen.

Lördagen och söndagen var väldigt stillsamma. Mycket regn bidrog till att vi höll oss inne med några små utflykter i närheten bara. Ganska nära där vi bor finns en gigantisk bokaffär på flera källarvåningar som dessutom har massvis med utländsk litteratur. Vi spenderade ganska lång tid i bokaffären som dessutom ligger bredvid vårt favorit mexikanska ställe Dos Tacos. Här avnjöts en mycket smarrig måltid.
Igår var det Swea Starbucks som vanligt och jag och Ida hade bestämt att gå dit. Som vanligt väldigt trevligt! Efteråt hade vi storslagna planer att gå till ett hotell som ligger precis på huvudgatan i Itaewon och träna och gå på spa. Superduktiga var vi och tränade både kondition och gym i över en och en halv timme men något spa blev det inte. Både jag och Ida hade en känsla om att Hotell Hamilton hade sett sina bästa dagar och att spa görs helst i en lokal som inte skriker efter sanering (lite överdrivet kanske). Istället bar det iväg till kanske den bästa Thailändska restaurangen som jag någonsin ätit på. My Thai slår till och med Green Mango i Malmö. Jag och Fredrik hittade dit för ett tag sen och nu tog jag med Ida dit. Strålande god lunch som visade sig bli en riktigt lång och lyxig lunch.
Eftersom personalen gillade oss fick vi extra mat och tillbehör och så bjöd de på vin. Extra imponerade blev dem när Ida pratade koreanska. Det är helt underbart att hänga med Ida. Efter ett drygt år i Seoul pratar hon flytande koreanska och det är så häftigt. Efter tre timmars lunch visade Ida mig en matbutik som säljer mat från hela världen. Det var såklart ganska mycket amerik- anska grejer eftersom basen ligger i närheten men jag blev hur lycklig som helst när jag hittade tyskt fulkornsbröd! Wii, ostmackor med gurka fick jag till frukost idag, dock inte den perfekta osten=) Hittade även dansk yoghurt vilket är det samma som fil och tacokrydda. Nästa gång blir det mer inhandlat med då får jag ta med mig bärhjälp. Efter matshoppingen avslutades dagen med en god kopp kaffe. Måndagen som skulle innehålla fika med Swea och träning till lunch blev betydligt längre och mycket roligare än vad jag kunde ana!

Idag ska jag fika med Chloe som är tillbaka från USA klockan ett och klockan fyra ska jag träffa Ida och Caroline. Nu ska jag kika på min första uppgift i arbetsrätt!

4 kommentarer:

  1. Underbart att du och Ida funnit varandra och trivs tillsammans. Att hon dessutom kan koreanska och har lokalkännedom gör ju inte saken sämre. Kul att Chloe is back in town. Gläds åt er underbara helg. Lycka till med arbetsrätten./ See you soon/Olle

    SvaraRadera
  2. Sarriiisss!!! Jag saknar dig! När kan vi skypa? Måste försöka bestämma vilken vecka jag ska hälsa på!=) wiii puuussss

    SvaraRadera
  3. Sorry att jag missade dig på skypen idag. Jag fick rycka in och släcka lite bränder på jobbet, vilket tog hela dan, men imorrn är jag ledig igen, så jag hör av mig! Kram

    SvaraRadera
  4. Jag googlade på "bokaffärer i Seoul" och hittade din blogg och när jag läste det här inlägget där du nämner en svenska i Seoul som heter Ida som pratar Koreanska så tänkte jag direkt på vår tolk Ida som hjälpte oss och de andra svenskarna som var i Seoul för två år sedan för att adoptera barn :) Vi var lika imponerade över hennes språkkunskaper och så tacksamma för hennes hjälp och allt hon berättade om Seoul. Det gjorde vår vistelse på 1 månad så mycket enklare! Om ett par veckor åker vi tillbaka till Seoul för att adoptera vårt andra barn. Tyvärr kommer vi inte ha hjälp av Ida den här gången :(

    SvaraRadera