tisdag 27 juli 2010

Knasiga aktiviteter under helgen

Vi har hittat på så mycket under helgen så att det är svårt att få med allt här. Varnar redan nu för ett långt inlägg. Hur som helst lallade jag och David runt kring Namdaemun och City Hall under fredagen. En av dagens höjdpunkter var när David beställde en Sweet Potato Latte.Vedervärdigt.

Förutom latten såg vi ett vaktombyte vid ett palats eller vi gaten till palatset gate och vi åkte även upp till Itaewon och hämtade killarnas skjortor. De blev jättefina! Därefter väntade vi på Fredrik som skulle komma från Japan på en bar i Itaewon. Typiskt hak för ickekoreaner. När vi träffade Fredrik var han trots många långa dagars arbete väldigt pigg och väldigt på gång att göra Seoul by night. Sagt och gjort! Kvällen började på en restaurang som var enorm och med enormt många människor runt 18-20år. Davids mamma hade varnat honom för restauranger med menyer med bilder som var huller om buller. Vi skulle ha följt Davids mors råd. Maten var ingen höjdare och i takt med att Kimchisoppan svalnade somnade partyglada koreaner vid sina bord. För mig och Fredrik är det en ganska vanlig syn att koreaner somnar och sover vid sina bord bland mat och dryck men för David var detta något utöver det vanliga att hålla kik på. Det är det självklart också men det är intressant hur fort man vänjer sig vid alla dessa tokigheter.

Under kvällen hann vi även med ett ställe som heter Rainbow. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Inte så koreanskt i alla fall och hemskt mycket neon. David sa något om Berlin och 80-talets något.. Några kvartar senare och två koreanska vänner rikare begav vi oss till kvällens höjdpunkt. Karaoken! Helt otroligt! Högst upp i ett hus fanns en stor lokal med massa fina rum, Karaokerum. Vi fick ett rum och satte igång att sjunga och skoja som vi brukar göra när vi sjunger singstar hemma. Några låtar senare var det koreanernas tur. De var riktiga talanger och inte nog med det, så tog de hela karaokegrejen på största allvar medan jag, David och Fredrik skuttade omkring med våra tamburiner. Vansinnigt roligt var det! Det är en väldigt overklig och absurd känsla att befinna sig i ett sådant rum med en pärm fylld med 10 000 låtar att välja mellan.

Kvällen avslutades på Mass som är en technoklubb. För en gång skull var inte jag den enda med hela trumhinnor som emellanåt håller för öronen utan fick David som sällskap. Det var en rolig klubb men var vi än gick i lokalen så sa de ”Sorry VIP”. Hur många utrymmen som helst var avsedda för dessa väldigt viktiga personer och ett dansgolv tillhörde oss vanliga. Rent statistiskt var det ju egentligen vi som var de viktiga efter som 80%. av stället var VIP. Eller så var vi kanske bara utfyllnad i entrén=) Roligt var det hur som helst!

Davids höjdpunkt på resan började närma sig nämligen Starcraft- matcher live under söndagen. För er som inte känner till Starcraft är det ett helt hysteriskt stort datorspel i Korea och även i resten av världen. Alla företag, myndigheter, skolor mm har ett Starcraftlag. De bästa ska vara Samsung,, LG, SK och Hyundai och världens bästa spelare är just från Seoul. Hur som helst så är killarna som spelar Starcraft stora stora stjärnor och idoler. Tjejerna skriker, killarna önskar att de var lika bra och över 20 kanaler sänder datorspelet på TV varje dag. Hur som helst, vi var där på ett stort event där två lag (6 killar i varje lag) skulle tävla om en titel. Laget SK vann och tjejerna skrek ännu mer.
Efter matchen var det presskonferens. Jag skrattar, Presskonferens! Presskonferens där kommentatorerna ställer frågor och visar upp repriser och slowmotion-filmer på några av incidenterna under datorspelsmatchen som sedan dessa stora stjärnor ska kommentera. Det är bara här de händer! Hur ointresserad man än må vara av strategispel och datorspel överlag får man inte missa det här. Absolut en av de mest förvånande och roligaste upplevelserna hitintills!

OS-området
Jag vid OS-sjön
Jättestor meny på Butterfinger
Fredrik och David på Karaokestället
Seriös karaokekille
Mindre seriös karaokekille
Diskuterar låtval kanske?

1 kommentar:

  1. Gud vad ni hann med!! Visst ar karaoke bara sa roligt!!!! I like! Puss!!

    SvaraRadera