onsdag 6 oktober 2010

Hektiskt att vara guide!

Full rulle är det! Det tar tid att vara guide så därför har jag inte hunnit skriva någonting på en massa dagar. Föräldrarna kom som sagt i fredags och sedan dess har vi hunnit med palats, artcenter, marknader, krigsmuseum, French Village, gamla kvarteren, OS-byn och mycket annat. Pappa har också beställt en skräddarsydd skjorta och igår kväll träffade vi några av våra vänner här.

Vi mötte upp Ida, Emma och Peter och gick och åt klassiskt koreanskt. Eftersom vi hade med oss experten Ida gick det galant och maten föll föräldrarna i smaken. Vi åt något som heter Shabu-Shabu. Man får en gryta på bordet som ofta står över eld, men på stället vi var på var det moderna och hade induktionshällar =). I grytan får man buljong och så häller man ner massor med grönsaker och konstigheter. Först äter man lite av grönsaksgrytan och efter ett tag kommer köttet. Då läggar man mer köttet och så äter man det. Det hela avslutas med att man häller bort köttgrytan och behåller lite av buljongen och så vänder man ner ris och ägg. Det blir lite av en paella som smakar fantastisk efter allt gott som smaksatt buljongen.

Efter middagen letade vi oss upp till en skylounge där vi tog en drink och då anslöt även KangHee, Idas man. Eftersom de nyss kommit tillbaka från Sverige blev KangHee totalt utfrågad av oss sex svenskar om vad han tyckte om vårt fina hemland. Han hade inte direkt något val hur han skulle svara! Som tur är gillar han Sverige fantastiskt mycket!

Idag är det fint väder. Blir nog fiskmarknad och sedan 63 Building och sedan promenad vid Han River. Därefter middag med Fredrik innan han ska åka till Tokyo! Imorgon blir det Sweamöte för mig på morgonen så föräldrarna får klara sig själva och på kvällen ska vi titta på Ida som spelar. Sen bär det iväg till Tokyo i fyra dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar