måndag 15 november 2010

안녕 Kajsa & ny vecka

Det har varit så roligt att ha Kajsa på besök. Vi har hittat på mycket roliga saker och dagarna har gått så fort. Dessutom har vi fått massa fin tid att bara vara med varandra vilket har varit mysigt.

När jag kikade igenom bilderna som är tagna upptäckte jag att det mest är mat och fika-bilder. Varför blir det alltid så? Antagligen för att när man väl sitter ner och vilar sig lite kommer man ihåg sin kamera. En sak som är rolig när jag har besök är att jag kommer på alla tokigheter som staden och människorna här bjuder på.
Till exempel att människorna här låser sina butiker med vanligt tygnät när de är stängda, att toalettstolen öppnar, stänger och spolar av sig själv eller att de ständigt blir förvånade när man vill ha varmt kaffe och inget kvitto.

Apropå kvitton har man i Taiwan kommer på ett ytterst smart sätt att få handlare att inte skattefuska. På varje kvitto finns det nummer som är ett lottonummer. Detta får man oavsett om du handlar en liter mjölk eller en vinterjacka. Varje månad lottar staten ut pengar på de här numren, vilket gör att alla vill ha sina kvitton, och alla handlare blir tvungna att slå in sålda varor, öl och mat i kassan. Kanske är nåt liknande här i Korea men i vilket fall som helst är det kanske en bra idé för Grekland att ta efter!?

Fredagskvällen blev avslutningen på Kajsas resa. Vi åt Galbi med Emma, Peter och Karin och sedan ett mellanstopp på en engelsk pub innan vi begav oss för lite hejdåkaraoke. Tre timmar efter läggdags var det dags att taxia Kajsa till flygbussen, sorgligt! Väl hemma igen sov jag ytterligare några timmar och sedan beslutade Fredrik och jag oss för att åka ut utanför Seouls stad.

Vi hittade till Seoul Grand Park som var helt underbar. Det är mer bergslandskap än park och det var ljuvligt att gå och promenera i skogen/bergen med alla otroligt starkt lysande röda och gula träd. I parken fanns även Seoul Zoo och Seoul Contemporary Art Museum som vi också besökte. På Zoo var det så klart förbjudet att mata djuren. Jag blev otroligt förvånad att se hur mycket mat, godis och chips som både vuxna och barn kastade in till alla djur. Björnen från Kina hade till och med lärt sig att klappa händerna över huvudet och fånga maten som kom flygande. Otroligt! Bäst av allt med parken var att det fanns två stolliftar och det kändes precis som på en skidresa! Underbart knäppt!

Denna vecka är Fredrik...hör och häpna i Japan och kommer hem på torsdagkväll. För min del blir det mycket mycket plugg. Har tagit mig igenom sex stycken hemtentor, tre i varje kurs och klarat alla så det går som tusan. På torsdag är det den kritiska dagen, dvs den dag då jag ska hämta mitt pass hos den kinesiska resebyrån. Efter 30 timmars stök med VISA hoppas jag att jag för det första får mitt pass och att där finns ett fint VISA så att jag utan några bekymmer kan åka till Johanna och Shanghai på fredag!!!!

Vi var väl utrustade med paraflax, men som tur var kom inget regn!

Middag på Zen Hideway som är en favoritrestaurang. God asian food!
Kajsa läser på om den koreanska kungahistorien. Strax efter blir hon visiterad av G20 poliser som tycker att hon har en ovanligt stor kasse med sig ut ur templet påväg mot premiärministerns bostad. Kajsa förklarar och visar stolt sina nyinköpta vinterskor och några av presenterna!

Mera tempel i ljuvligt höstväder

Margarita på Sky Lounge på 53:e våningen

Fredrik med en öl istället

Ingredienserna till en lyckad shabu shabu. Köttet här i landet är så bra
Shoppingmonstret=) vilar efter dagens tur

4 kommentarer:

  1. Vi får göra nytt försök på Skypen sen! =) Kram

    SvaraRadera
  2. Så underbart att läsa om er fantastiska vecka tillsammans. Gud vad man längtar tillbaka när man ser alla bilderna och den goda maten. Seoul Grand Park verkar vara en skön oas när man skall komma ifrån storstadens brus. Hoppas verkligen allt löser sig med pass och Visa så du får uppleva en härlig helg i Shanghai med Johanna. Hälsa "Japanen" när ni springer på varandra mellan resorna. Kram/Olle

    SvaraRadera
  3. Later underbart!! Langtar nu och vill gora allt!!! Forsokte ringa dig pa skype nyss, provar igen imorn vid kvart i 8 min tid!! Puss puss!!

    SvaraRadera
  4. Du är fantastik. Grattis till tentorna./Pappa

    SvaraRadera